Avaldusi CGAP eksami tegemiseks senise korra järgi aktsepteerib IIA kuni 31.12.2018

Kuupäev
Sisu

Rahandusministeeriumilt oluline info kõigile, kellel on plaanis avaliku sektori üksuse siseaudiitori kutsetaseme taotlemine.

Institute of Internal Auditors (IIA) avaldas 13.08.2018 pressiteate mitmete oma sertifikaatidega seotud põhimõtete ümberkujundamisest. Muudatused mõjutavad oluliselt kõiki, kellel on kavatsus taotleda avaliku sektori üksuse siseaudiitori kutsetaset. Selle kutsetaseme saamise peamiseks eelduseks on CGAP eksami sooritamine.

Peamise muudatusena kujundab IIA CGAP-i ümber hindamispõhiseks (assessment based) sertifikaadiks. Sisuliselt tähendab see, et eksamile pääsemiseks tuleb edaspidi läbida eraldi kursus. Kursuse võimalike pakkujate, programmi ja hinna kohta praegu täpsem info puudub, seda on IIA lubanud anda 2019. aasta jooksul.

Avaldusi CGAP eksami tegemiseks senise korra järgi aktsepteerib IIA kuni 31.12.2018 ning selleks ajaks avalduse esitanud saavad eksamit senistel tingimustel sooritada kuni 2020. aasta lõpuni. See tähendab, et peale 31.12.2018 pole ka Rahandusministeeriumil võimalik rahuldada avaldusi avaliku sektori üksuse siseaudiitori kutseeksamile (CGAP eksamile) registreerumiseks. Samuti ei saa me hetkel lubada, millal või kas taastatakse CGAP eksami eesti keeles tegemise võimalus.

Seetõttu soovitame kõigil, kes kavandavad vastava kutsetaseme omandamist, esitada vastav avaldus enne käesoleva aasta lõppu. Kindlasti tehke seda juhul, kui teie jaoks on oluline, et saaksite sooritada eksami eesti keeles!

Registreerumine otse IIA CCMS (Certification Candidate Management System) rakenduse kaudu, mis on leitav siit. IIA pressiteate täistekst on leitav siit ning korduma kippuvaid küsimusi ja IIA vastuseid saab lugeda siit.

Jaga sotsiaalmeedias